Värt att handla med Bitcoin?

Bitcoin är något som förundrar och väcker frågor. Vad är denna kryptovaluta för något egentligen och finns det någon framtid för den? Ja, menar vissa, nej, menar andra.

 

Du som är intresserad av kryptovalutan kan köpa bitcoin med btcx bland annat. I en artikel i Expressen går det att läsa vad exakt valutan är för något. Det är nämligen så att Bitcoin är en kryptovaluta utan sedlar och mynt, den är virtuell och lagras i en plånbok på datorn. Valutan skapades av Satoshi Nakamoto, en pseudonym för en person vars identitet få känner till.

 

Kryptovaluta som kommer ersätta alla andra valutor

 

Twitters grundare tror att Bitcoin är den valuta som kommer att ersätta alla andra valutor, tids nog. Han får en del mothugg men står fast vid sin åsikt, något som det rapporteras om i Veckans Affärer:

 

”Världen kommer slutligen att få en valuta, internet kommer att få en valuta. Jag tror rent personligen att det blir bitcoin.” – Jack Dorsey till The Times.

 

Men än så länge ser inte ens de amerikanska myndigheterna bitcoin som en valuta, något som gör uttalandet rätt så kontroversiellt. En annan som tar ton i samma artikel, en affärsman vid namn Mark Cuban, menar att bitcoin är något som kanske får ett samlarvärde men som inte är något av riktigt valutavärde och heller inte är mer än en bubbla. Dock öppnar faktiskt den stora amerikanska banken Goldman Sachs upp en tradingverksamhet för just Bitcoin, något som det går att läsa vidare om i en artikel i Dagens Industri. Den nya verksamheten innebär att bankens traders kan köpa och sälja optioner med koppling till just Bitcoin.