Tjuvarnas fula knep

Inbrott i hemmet är aldrig roligt att råka ut för, men tack vare modern teknik och pinpointade polisinsatser har man nu börjat att försvåra ordentligt för inbrottstjuven – men tyvärr blir tjuvarna smartare i samma takt som tekniken och hittar på nya fula knep hel tiden. Här är knepet du inte ska falla för i år.

Det finns många sätt att skydda ditt hem från att drabbas av inbrott, till exempel genom att sätta upp övervakningskameror och installera larm. Men vad händer när du själv lyckas bjuda in tjuven i hemmet? Tjuvarnas nya fula knep för att komma över dina värdesaker är nämligen inte att bryta sig in, utan snarare att nästla sig in.

– De kan vara väldigt proffsiga och vänliga. Frågor om ni ska i väg eller på semester kan lätt komma på tal och plötsligt vet tjuven när den ska slå till, meddelar Hisingspolisen.

Som citatet ovan i Expressen så har tjuven ändrat taktik. I stället för att vara den fule mörkklädde typen som dyker på vid mörkrets antågande, så är det i stället en välklädd försäljare som dyker upp mitt på ljusa dagen och är dessutom ytterst trevliga. Först inleds samtalen med att du ska köpa något och när du, som de också vill att du ska göra, tackar nej så glider konversationen snart in på något annat och – vips! – så är frågan där om när du ska resa bort. När du sedan är bortrest så slår de till. Tips till dig som träffar på en försäljare är därför att aldrig berätta något personligt eller avslöja att du ska åka bort, och verkar personen minsta misstänkt – larma polisen direkt så är de informerade om att det kan vara en inbrottsvåg på gång i ditt bostadsområde innan det faktiskt säkert.